Nodarbības un kursi

Pētniecība kā metode mākslā un dizainā un tās pielietojums mācību procesāOtrdiena, 25. Septembris 2018, 10:00 - 15:15

Tālākizglītības seminārs (6 akadēmiskās stundas) mākslas pedagogiem otrdien, 25. septembrī plkst. 10.00 - 15.15.

Pētnieciskā un radošā darbība mācībās ir nozīmīgs veids kā paplašināt savu pieredzi gan skolotājam, gan skolēnam. Jaunais vienmēr ir aizraujošs, patiess, taču arī neparedzams. Pārsteiguma klātbūtne mācoties ir izzinošs process skolēnam, bet īpašs izaicinājums skolotājam. Vai un kā iespējams plānot mācību stundu, ietverot dažādus skolēna risinājumus? Kā to var nodrošināt un vērtēt? Mākslas izglītības centra TRĪS KRĀSAS praksē balstīta atbilde ir - jā, ja izvēlamies ko, kā un kāpēc pētīt.

Aplūkosim piecus atšķirīgus virzienus interesantu pētniecisku mācību uzdevumu izveidošanai, katru no tiem apskatīsim detalizēti, ilustrējot gan ar mākslas un dizaina piemēriem, gan TRĪS KRĀSU audzēkņu darbiem un projektiem.

Seminārā dalīsimies pieredzē par dažādu pētniecības metožu izmantošanu, akcentējot situācijas, kurās iniciatīva un atbildība tiek uzticēta audzēkņiem. Seminārā aplūkosim konkrētus mācību uzdevumus radošās un dizaina domāšanas metožu pielietošanai mācību procesā, arī uzdevumus no jaunā mācību līdzekļa “Dizaina stāsti. Mācību līdzeklis dizaina pamatu apguvei”.

Semināru vadīs Ilze Kupča un Ilze Vītola, kuras Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS jau piekto gadu vada interešu izglītības nodarbības mākslā uz dizainā 5-15 gadus veciem bērniem. Nesen iznākusi viņu grāmata “Dizaina stāsti. Mācību līdzeklis dizaina pamatu apguvei”.

Šī A līmeņa pedagogu profesionālās pilnveides programma, kas saskaņota ar Rīgas izglītības un informācijas metodisko centru.

Atrašanās vieta Mākslas izglītības centrs TRĪS KRĀSAS, Miera iela 15/1, Rīga