Nodarbības un kursi

Vides izzināšana un skolēnu dizaina domāšanas un izpratnes veicināšanaPiektdiena, 29. Marts 2019, 10:00 - 15:00
Tālākizglītības seminārs (6 akadēmiskās stundas) mākslas, dizaina un tehnoloģiju un arī citu mācību priekšmetu pedagogiem.
Interjera, arhitektūras un pilsētvides dizaina iepazīšana ir saistošas tēmas, lai skolēni iegūtu izpratni par vides dizainu un veidotu atbildīgu attieksmi pret to.  Aicinām uz kursiem skolotājus, kuriem nav vienaldzīgi vides kvalitātes jautājumi un ir interese par mācību uzdevumiem vides dizaina izpratnes un dizaina domāšanas veicināšanai caur dažādiem mācību priekšmetiem un projektiem skolās.
Seminārā detalizēti apskatīsim tēmas par interjera, arhitektūras un pilsētvides dizainu - piemēram, par svētku rotājumiem skolā, par pārvietošanās drošību un ērtumu u.tml., dalīsimies pieredzē par dažādu mācību metožu izmantošanu dizaina domāšanas attīstīšanā dažādu vecumu skolēniem.
Analizēsim konkrētus uzdevumus vides dizaina izpratnes attīstīšanai skolēniem, arī pieredzi, veidojot mācību uzdevumus mācību līdzeklim “Dizaina stāsti. Mācību līdzeklis dizaina pamatu apguvei”.
Semināru vadīs Ilze Kupča un Ilze Vītola, kuras Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS vada interešu izglītības nodarbības mākslā uz dizainā 5-15 gadus veciem bērniem. Nesen iznākusi viņu grāmata “Dizaina stāsti. Mācību līdzeklis dizaina pamatu apguvei”, kuru iespējams iegādāties TRĪS KRĀSĀS.
Šī A līmeņa pedagogu profesionālās pilnveides programma, kas saskaņota ar Rīgas izglītības un informācijas metodisko centru. Dalības maksa 30 eur.
Atrašanās vieta Mākslas izglītības centrs TRĪS KRĀSAS, Miera iela 15/1, Rīga