Nodarbības un kursi

Dizaina domāšana darbībā. Telpiski objekti un vides risinājumiNo Trešdiena, 6. Maijs 2020 -  10:00
Uz Trešdiena, 13. Maijs 2020 - 12:00

Aicinām skolotājus attālināti piedalīties profesionālās pilnveides seminārā ”Dizaina domāšana darbībā. Telpiski objekti un vides risinājumi". 

Dizains un dizaina apguve kļūst par svarīgu izglītības satura daļu. Kas ir dizaina domāšana? Kā mācību procesā apgūt dizaina principus? Kādas mācību metodes izmantot? Mākslas izglītības centrs TRĪS KRĀSAS jau sesto gadu pēta dizaina apguves iespējas - vada dizaina nodarbības dažādu vecumu bērniem, izstrādā dizaina mācību metodiku skolotājiem un dalās pieredzē. Semināra dalībnieki iepazīs veidus, kā skolēniem palīdzēt attīstīt dizaina domāšanas ieradumus. Tiks analizēti piemēri kā, veidojot telpiskus objektus vai izstrādājot vides risinājumus, notiek darbs pie ierosmju un ideju meklēšanas, resursu un materiālu izvēles un kā tiek apgūta prasme vērtēt dizainu. Semināra saturs būs noderīgs gan mākslas, gan mājturības un tehnoloģiju skolotājiem. Semināru vadīs Ilze Kupča un Ilze Vītola.

Dalības maksa 6 akadēmisko stundu tiešsaistes seminārā ir 20 eiro. Seminārs tiks organizēts 2 dienās ar nedēļas starplaiku, kura laikā dalībniekiem būs jāveic patstāvīgs darbs Uzdevumu dalībnieki saņems semināra 1. daļas laikā. Semināra pirmā daļa plānota 6. maijā plkst. 10.00-12.00, otrā daļa 13. maijā plkst. 10.00-12.00. Patstāvīgi veiktais darbs jāiesūta e-pastā Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 11. maija vakaram. Pēc semināra dalībnieki e-pastā saņems nodarbību materiālus un ieskenētas apliecības.

Lai piedalītos seminārā, pēc pieteikšanās un saņemtā rēķina apmaksas nepieciešams lejupielādēt aplikāciju Zoom (https://zoom.us/download) un pēc tam reģistrēt savu profilu (Sign Up Free, loga apakšā labajā pusē). Iesakām to izdarīt savlaicīgi - vismaz stundu pirms semināra sākuma. Pēc rēķina apmaksas katram dalībniekam uz e-pastu, kas būs norādīts pieteikumā,  nosūtīsim personalizētu saiti. Izmantojot šo saiti, varēsiet pievienoties semināram programmā Zoom. Rekomendējam seminārā piedalīties, izmantojot datoru, nevis telefonu; tāpat arī pirms tam pārbaudīt, vai ir stabils internets, vai strādā kamera un mikrofons, lai semināra laikā mēs varētu bez problēmām sazināties un cits citu redzēt.

Neskaidrību gadījumā lūdam zvanīt Ilzei Vītolai - 29495195.