Nodarbības un kursi

Apkārtējās vides izpēte mākslas un dizaina uzdevumosNo Ceturtdiena, 8. Aprīlis 2021 -  10:00
Uz Piektdiena, 9. Aprīlis 2021 - 12:00

Aicinām vizuālās mākslas skolotājus attālināti piedalīties profesionālās pilnveides seminārā ”Apkārtējās vides izpēte mākslas un dizaina uzdevumos". 

Pilsētvide un nelielas teritorijas pilsētā vai ciemā - ielas, parki, pagalmi, kvartāli - pat tad, ja neietver īpašas mākslas vai kultūras zīmes, var būt noderīgs izziņas resurss, lai veidotu mākslas un dizaina uzdevumus. 

Kursu dalībniekiem būs iespēja iepazīt  praktiskus piemērus radošu uzdevumu izveidei skolēniem vides izzināšanā sasaistē ar vēsturi, literatūru, mākslu, arhitektūru, dizainu un citām jomām. Kursos tiks analizētas mācību metodes, kas rosina skolēnus pētīt apkārtējo vidi no pavisam negaidītiem aspektiem, akcentējot mācību uzdevumu starpdisciplināro raksturu.

Programmas mērķis ir palīdzēt visu klašu grupu mākslas un dizaina skolotājiem gūt ierosmi darbā ar skolēniem, izmantojot dažādas pieejas mācību uzdevumu veidošanā.

Semināru vadīs Ilze Kupča un Ilze Vītola. 

Dalības maksa 6 akadēmisko stundu tiešsaistes seminārā ir 20 eiro. Seminārs tiks organizēts 2 dienās. Starplaikā dalībniekiem būs jāveic neliels patstāvīgs darbs. Uzdevumu dalībnieki saņems semināra 1. daļas laikā. Semināra pirmā daļa plānota 8. aprīlī plkst. 10.00-12.00, otrā daļa 9. aprīlī plkst. 10.00-12.00. Pēc semināra dalībnieki e-pastā saņems nodarbību materiālus un apliecības pdf formātā. Seminārs skaitās apmeklēts tikai tad, ja dalībnieks piedalās tiešsaistē abas dienas. Ierakstus neizsūtām.

Pirms semināra katram dalībniekam uz e-pastu, kas būs norādīts pieteikumā, nosūtīsim personalizētu saiti. Izmantojot šo saiti, varēsiet pievienoties semināram vietnē Zoom. Rekomendējam seminārā piedalīties, izmantojot datoru, nevis telefonu; tāpat arī pirms tam pārbaudīt, vai ir stabils internets, vai strādā kamera un mikrofons, lai semināra laikā mēs varētu bez problēmām sazināties un cits citu redzēt.

Ja izmantojat "inbox.lv" e-pasta adresi un neesat saņēmis apstiprinājumu, rēķinu vai semināra materiālus, noteikti pārbaudiet mapi "Abonētās ziņas". Lūdzam savlaicīgi apmaksāt saņemto rēķinu!

Programmas saskaņojuma nr. RIIMC-21-039.

Neskaidrību gadījumā lūdzam rakstīt uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanīt Ilzei Vītolai - 29495195.